Wim en Wouter 2de in Berendrecht !

Vandaag stond de winterduathlon in Berendrecht op het programma. Wim en ik moesten daar onze titel  verdedigen. Wim werkt terug aan zijn comeback maar een super conditie komt niet op bestelling. Een podium halen werd moeilijk.

Wim liep minder dan andere jaren maar dat was voorzien in de planning. Ik vertrok bij het fietsen als 7de duo en ongeveer 15de algemeen. Ik moest ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk naar voor kon rijden. Nadien moest ik de kloof zo groot mogelijk maken zodat Wim genoeg marge had. Een mooie theorie maar omzetten in praktijk was iets anders.

Ik voelde me goed op de fiets en begon een inhaalrace. Ik haalde na 1.5 ronde alle duo’s in en probeerde de kloof te vergroten. Dit lukte aardig en ik kon Wim een voorsprong van 1.25 geven. Wim maakte het erg spannend en kreeg een ontketende Xander Denys (mijn ploegmaat in Wuustwezel) achter zich. Xander liep zeer snel en verminderde de achterstand maar Wim gaf zich niet gewonnen. Uiteindelijk eindigde dit in een spurt die helaas door Wim werd verloren.

Jammer dat we niet konden winnen maar we zijn verloren van een sterk duo, dus dit was zeker en vast geen schande. Wim en ik zijn erg tevreden dat we na de enorme tegenslag van Wim deze zomer in onze eigen team-kleuren op het podium mochten staan.

Een mooie podiumplaats voor het Cyco Endurance Team !

Foto’s => http://photo.wiwo.be/#47.0

Uitslag =>http://lopersgroepputte.be/wp-content/uploads/2012/03/Uitslag_Adventure.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *