Houffalize Open Tour

Nadat ik de voorbije dagen op stage was geweest met wielerploeg Sport en Steun Leopoldsburg, stond ik dit weekend aan de start van de Houffalize Open Tour. Tijdens de stage gaf ik training aan nieuwelingen en reed best veel kilometers. Voor de wedstrijd in Houffalize waren er 2 opties: ofwel zou ik vermoeid aan de start komen of anders zou ik vliegen.

Zaterdag zakte ik samen met Jan (fietskennis) af naar Houffalize. Onderweg was het bijzonder slecht weer. We wilden graag het parcours van de proloog gaan verkennen. We zouden 2 rondes over het oude wereldbeker circuit rijden ( 2 x 13km). Op dat moment was het gelukkig droog waardoor we het parcours konden verkennen. Een paar lastige maar prachtige afdalingen maakten het parcours enorm uitdagend. In een proloog moet je de keuze maken om niet te diep te gaan en vooral geen risico te nemen op eventuele schade naar de volgende dagen toe. Na de verkenning reden we naar ons verblijf in Filly waar onze vrienden Pepe en Kroki van Reevax op ons aan het wachten waren.

Proloog:

We reden samen met de fiets naar Houffalize ( 13km) zodat we ineens onze opwarming hadden. De start van de proloog was erg fel en ik kreeg het enorm lastig. Ik reed de proloog uit op een stevig tempo zondar het gevoel gehad te hebben dat ik heel diep ging. Ik reed de meeste afdalingen af maar soms koos ik bewust af te stappen om zeker geen onnodig risico te nemen. In het terug rijden had ik nog een dipje omdat ik te weinig had gegeten.

Algemeen 50ste

Houffalize-Bastogne-Houffalize:

We vetrokken weer met de fiets naar Houffalize zodat we onze opwarming hadden. In de start ging ik een beetje dieper zodat ik zeker in een goed groepje kon rijden.  Jammer genoeg kon ik net niet aansluiten bij een grote groep voor ons. We reden met vier man met veel wind met de hoop te kunnen terug keren. Jammer genoeg lukte dit niet en koos ik bewust om niet echt door te geven want terug keren zou niet lukken. Ik koos mij bewust te sparen tot er een sneller groep ons zou inhalen. Dit was een goede keuze want halfweg kwam er een snelle groep voorbij waar ik kon aanpikken en mijn andere groepmaten niet. Ik speelde jojo met dit groepje en had het lastig op de snelle stukken. Onderweg was het erg koud en reden we zelfs in de sneeuw die even bleef liggen ! Op het einde was het weer klimmen en dalen. Ik reed mijn eigen tempo om mij een beetje te sparen voor de lastige rit maandag. Nadien fietste ik weer naar ons huisje zodat ik weer de nodige kilometers had.

Algemeen 31ste

Houffalize-La Roche-Hoiuffalize:

Ze kondigeden voor paasmaandag erg slecht weer aan en jammer genoeg hadden ze gelijk. We reden met de fiets in de auto naar Houffalize om geen koude te hebben voor de start. Ik had mij de vorige dagen gespaard om in deze maandag rit erg goed te zijn. Hier wilde ik naar voor schuiven in het klassement. De lastige omloop van vorig jaar zat nog in mijn geheugen. Door het slechte weer zou dit wel eens een erg zware rit kunnen worden. In de start voelde ik al dat er iets niet juist zat en ik kwam precies niet voorruit. In een meerdaagse kan je al eens later in gang schieten, maar ook dat gebeurde niet echt. Jammer genoeg kwamen de benen niet zoals ik wilde en hoopte. Ik kon gewoon niemand volgen en zakte maar verder en verder weg. Mentaal had ik het enorm lastig. Ik had de gedachte om op te geven omdat ik mijn doel niet kon bereiken, maar opgeven wil ik niet kennen en doen ! Ik zette alles in het werk om toch de finish te kunnen halen. Ik doseerde en viel verder en verder weg. Het begon nog harder te regenen en ik kreeg het erg koud. Het parcours was een glibberige en zware boel geworden. Ik moest alle moed bij elkaar rapen om de finish te halen. Erg ontgoocheld kon ik toch de finish halen ….

Einduitlsag driedaagse: 35ste

Besluit:

Ik had een erg fijn weekend met Jan en de Reevax mannen. Ik genoot van de meerdaagse en ben ondanks de slechte benen tevreden dat ik toch de finish kon halen. Het was lang geleden dat ik zo afzag in een marathon. Nu is het tijd om een beetje te rusten en verder te bouwen naar volgende doelen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *