6de in XC Merksem

Dinsdag stond ik aan de start van de TNF challenge in Merksem. Het was vooral een conditie test. Na mijn off day op de laatste dag van de Open Houffalize Tour ging het niet goed. Ik kwam deze slechte dag precies niet te boven en besloot een week te rusten en mijn lichaam even rust te gunnen. De week nadien ging ik een week camperen met school. Dit was niet echt ideaal voor de conditie en met weinig slaap zou ik daar ook niet beter van worden. Nadien ben ik rustig beginnen opbouwen en werd ik ook lid bij een toeristen wielerclub in mijn dorp Rijkevorsel.

Ik nam de wedstrijd in Merksem als een test op. Ze hadden een mooie omloop gemaakt met de weinige mogelijkheden die ze daar hebben. Tijdens de opwarming was er een flauwe plezante die duimspijkers had gestrooid op het parcours. Door twee duimspuikers kon ik nog voor de wedstrijd begonnen was al een nieuwe band steken. Dit gaf geen gerust gemoed voor de start.

 

Met 130 deelnemers stonden we aan de start van deze wedstrijd. Een uiteenlopend publiek van toeristen tot wedstrijdrijders. De start was een ronde op asfalt en was bijzonder glad. Ik was door een valse start slecht vertrokken. Zonder risico’s te nemen probeerde ik naar voor te schuiven. De eerste waren weg en zag ik jammer genoeg niet terug. Ik kwam in een groep te zitten die streed voor de 4de plaats. Ik deed veel kopwerk maar echt dichter kwamen we niet . Het parcours bestond uit enkele snelle tempo stukken en wat korte stukken met veel draaien en keren. We bleven bijna heel de wedstrijd samen met ons groepje. Door een kleine tactische fout op het einde kon ik niet deftig spurten voor de 4de plaats en werd ik 6de.

De uitslag deed er niet echt toe want ik merkte dat de conditie terug in de goede richting gaat en dat was het belangrijkste van de dag.

Jammer genoeg valt mijn hoofddoel voor het voorjaar ‘Les Chemins des soleil’ weg. Mijn duo partner voor deze wedstrijd Patrick Wouters viel de afgelopen week en brak iets in zijn elleboog. Dit hoort jammer genoeg bij de sport en hopgelijk herstelt Patrick perfect zodat we in 2013 aan de start kunnen staan.  Deze wedstrijd wordt vervangen door mijn lievelings race in Waimes.

2 reacties op “6de in XC Merksem

  1. Zoef zegt:

    Ha, ha, terug op de goeie weg na het dipje, twijfelde der eigenlijk niet aan. Ook wij vinden het zeer jammer dat de Chemins niet doorgaat, dit was voor Pat ook zeker het hoofddoel. Hopelijk krijgt hij op 9 mei goed nieuws van de dokter. Ondertussen heeft hij het voorbije weekend kms afgewerkt op de baan, en ja met de j….fiets ! Grtjes, Pat en Zoef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *