Cyclo sportive ‘La Madeleine’

Samen met ploegmaat Dimitri trok ik naar Alpen om eindelijk eens te proeven van de bekende cols die zich daar bevinden. Na een vlotte rit kwamen we aan op onze camping waar we zouden verblijven. Aan de voet van de Galibier zaten we hiervoor sowieso goed…

Ons doel was vooral om veel te fietsen (veel cols doen), maar ook op zondag daar een Cyclo te rijden. Ik reed nog nooit een cyclo dus dit was mijn vuurdop. Met vrijdag een marmot  ( zonder Alpe D’huez) en zaterdag een verkenning van col La Madeleine hadden we al veel klilometers in de benen.

Zondagochtend schreven we ons in voor de wedstrijd in Fr. Longchamp (= een skidorp op 5 km van de top van de Madeleine). Het viel ons op dat er niet veel volk was maar dat iedereen er sterk afgetraind uitzag( ongeveer 200). Je kon kiezen tussen de kleine en grote afstand ( 103km of 137km). Na een gezamelijke geneutraliseerde afdaling werd in La Chambre de start gegeven. De organisatie was zeer goed. Het parcours was duidelijk afgepijld en er waren veel motards aanwezig om alles in goede banen te leiden. Na het startsignaal werd er erg hard gereden en moesten al de auto’s wijken voor de renners. Ik vroeg me af wanneer alles uit elkaar zou vallen. Maar alles bleef samen en we reden met een gem. van 45 km/uur rond. Na 15km had ik de pech om plat te rijden. Ik verving mijn bandje en zag dat er amper groepjes achter het snelle peleton waren, alles bleef dus tezamen. De bezemwagen stond al heel snel bij mij en de moed zakte me in de schoenen. Ik moest als laatse verder en pas na 40km kwam de eerste col. Dan maar een stevig training van maken dacht ik ….

Ondertussen genoot ik toch een beetje van de landschappen en het duurde echt lang voor ik terug een fietser zag. Op de eerst col begon ik dan toch volk in te halen maar ik wist niet of deze van de lange of korte afstand waren. De organisatie verzorgde steeds een goede bevoorrading met voldoende water en sportdrank. In het dal was ik weer alleen en kon ik weer een tijdrit rijden tot aan de col net voor de Madeleine. Een erg lastig col ! Eens boven gekomen, was het dalen naar de Madeleine en mochten we eindigen met de col La Madeleine. Ook hier kon ik nog wat volk oprapen waardoor ik toch niet als laatste zou eindigen door mijn platte band van in het begin van de wedstrijd. De energie om in het dal steeds alles alleen te moeten doen heeft me de das om gedaan.

Besluit:

De cyclo is eerder een wedstrijd waar voornamelijk zeer getrainde renners aan de start staan. Je kan je dus maar best zeer goed voorbereiden. In 140km leg je 4400 positieve hoogtemeters af waarvan de meest op de laatste 40km zitten. De organisatie was perfect ! Aan het aantal deelnemers te zien merk teje dat dit een lastig beestje was met maar 55 aankomers op de lange afstand.

Algemene uitslag:

Dimitri Van Hove 28ste

Wouter Wuilmus 33ste

Info http://media.wix.com/ugd/f241c2_934f07911c730e455ebc5c0ddaea4238.pdf?dn=cat-%2BPt%2BParcours.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *