Overwinning 1/8 off road triathlon Rotem

Zondag stond ik aan de start van de 1/8 ste off road triathlon in Rotem. Deze wedstrijd stond voor mij in het teken van ervaring opdoen. Maar als ik  start aan een wedstrijd dan wil ik er toch het maximale uithalen. Ik ben vroeg opgestaan om goed op tijd in Rotem  te zijn om het fietsparcours nog te gaan verkennen. Al snel werd duidelijk dat het een leuk parcours was met veel draaien en keren en lastige korte klimmetjes. In ieder geval een kolfje naar de hand van de mountainbikers.

Met een  100-tal  deelnemers trotseerden we het koude water  en bij de start ging ik al mee vooraan zwemmen. Mijn overmoed  moest ik bekopen met een ferme tik tegen mijn hoofd. Maar niet flauw gaan doen  … ik ben blijven doorzwemmen.  Ik zwom  – relatief rustig – mijn tempo zonder over mijn limiet te gaan want  zwemmen is niet mijn sterkste troef.

In de wissel maakte ik veel tijd goed maar daar had ik thuis in mijn tuin dan ook al flink op getraind. Op de bike maakte ik vrij vlot snelheid en zo kon ik naar ex teammaat Kris De Nef rijden. We bleven samen want met z’n tweeën is het vaak voordeliger om te fietsen en mijn parcourskennis kwam goed van pas.  Herinneringen aan onze BikeChallenge in Polen, toen we teammakkers waren, kwamen weer boven. We reden een aardig tempo en tot onze grote verbazing vormden we de kop van de koers.  Achteraf bleek dat we hier een enorme kloof van maar liefst vijf minuten met de eerste achtervolgers hadden opgebouwd. Kris reed op het einde nog een eind verder weg.

De eerste kilometers van het lopen verliepen tov de wedstrijd in Balen veel beter en ik kon al dadelijk snelheid maken. Het was geen gewoon loopparcours  maar een trailrun. Hierbij moet je erg steile off road klimmetjes en afdalingen  bedwingen. Blijkbaar lag dit me wel goed maar ik liep toch vooral voorzichting om geen blessures op te lopen. En niet te geloven maar ik kwam  als eerste over de meet met 4 minuten voorsprong op Kris De Nef.

 

Ik ben erg tevreden met deze overwinning. Al weet ik dat hier niet de sterkste deelnemers aan de start stonden. Maar in mijn opbouw naar mijn  doel 2014 is dit vooral een mentale opsteker. Ik weet dat er nog heel veel werk is.

En Kris, jou wil ik nog graag bedanken  voor het samen biken in de wedstrijd. En …. Je bent meer dan een biker!

uitslag http://www.xterra.be/Kraftman%20Chrono%20Timing/Uitslagen/2012-9-23%20Kraftman%20Off-Road%20Triatlon%20Rotem/Korte%20Afstand%20%202012.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *