BK cross duathlon Geel

Zondag stond ik voor het eerst in mijn leven aan de start van een BK off road duathlon. Deze bestond uit 6km off road run, 25 km mountainbike en aansluitend 4 km off road run. Ik was al een hele week een beetje nerveus want na enkele goede prestaties in off road duathlons hoopte ik op een goed resultaat. Maar wat ik ervan moest verwachten, was een groot vraagteken. Het deelnemersveld was enorm sterk (verschillende Belgische kampioenen duathlon en een voormalig wereldkampioen).

Bij de verkenning voelde ik me niet zo super maar ik had er toch moed in en hoopte stiekem op een top 10 plaats. Aan de start was het enorm drummen en ik liet me wat teveel achteruit duwen. Na het startschot werd er enorm snel gelopen. Dit was verschroeiend en ik kon dit totaal niet houden. Ik zocht een plaats in de top 20 en moest me steeds enorm motiveren om te kunnen volgen. Het lopen ging gewoon iets te hard voor mij.

Ik sprong als 18de de fiets op en maakte meteen tempo met Jan Verboven. Maar na een halve ronde kwamen een paar super sterke bikers over ons. Ik sloot mijn wagonnetje aan maar het ging bijzonder hard. Ik moest krassen om erbij te blijven, maar wist dat dit me stevig vooruit zou brengen in de wedstrijd.  Er moesten er veel lossen en we haalden veel volk in. In de laatste ronde fietsten we in een groepje en konden we strijden voor plaats 7.

Normaal heb ik steeds een erg goede eindrun, maar nu was ik volledig choco en kwam amper vooruit. Door een mindere dag had ik te diep moeten gaan met het fietsen en dit betaalde ik cash tijdens het lopen. Ik reed met een 7de fietstijd een goed fietsgedeelte, maar met een 25ste eindrun was dit te zwak om goed te scoren. Ik zakte weg naar de 15de plaats algemeen.

Ik werd 10de in mijn reeks op het BK. Ik had graag een algemene top 10 plaats gehaald maar dat zat er door een mindere dag niet in. Toch kijk ik tevreden terug op dit BK met sterk deelnemersveld.

Wederom enorm bedankt aan mijn supporters om de koude te trotseren. Met jullie langs de kant kan ik toch steeds iets meer J

Uitslag : http://uitslagen.3athlon.be/pdffiles/2013/geelbel2013/geelbel2013_off-road_scratch.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *