10 miles Antwerpen

In een stralend zonnetje stonden Wouter en ik zondag aan de start van de 10 miles van Antwerpen. Zoals steeds een mooie, leuke, maar zware wedstrijd. Voor Wouter was het zijn proefstuk op de langere afstand. Voor mij werd het een test om te kijken of ik wat terug op mijn oude niveau geraak.

We waren allebei goed gestart. Met een eerste km in 3’11” hadden we een vliegende start genomen. Het zwaarste stuk komt hier echter na 3km en dus zouden we nog wel wat snelheid verliezen. We liepen hier ook samen met Veerle Van Linden en waren dus in goed gezelschap. In de Kennedytunnel moest ik de rol echter al wat lossen, maar Wouter ging nog goed mee. Ik snakte hier ook al naar de eerste bevoorrading aan het justitiepaleis en daarna begon het weer wat vlotter te gaan. Ik kon mijn tempo ongeveer constant houden en Wouter bleef op een aanvaardbare afstand. Gelukkig word je door de massa toeschouwers en de vele animaties langs de kant constant opgepept om door te zetten. Het laatste obstakel, de Waaslandtunnel viel uiteindelijk nog mee en zo konden we deze 16km tot een goed einde brengen.

Wouter finishte in een knappe 58 minuten op een 78e plaats voor zijn eerste 10 miles. Dat belooft al voor de volgende keren!

Ik kwam een minuutje later aan op een 106e plaats. Ik haal nog niet mijn tijden van vroeger, maar ik kom toch al in de buurt…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *