La Roche 110 ipv 111

Vrijdagavond zakte ik samen met Kitty af naar het afgelegen dorpje Buisson tussen La Roche en Nisramont. Wim en Veerle arriveerden laat op de avond samen met hun kindjes.

Na wat prutsen aan de fietsen gingen Wim en ik zaterdag het fietsparcours van zondag verkennen. Het was koud en er stond erg veel wind. Om die laatste reden was daarom al een week op voorhand beslist om geen zwemproef te doen en de wedstrijd te herleiden naar 100km fietsen en 10km lopen., de La Roche 111 werd hierdoor de La Roche 110. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen vervangproef was voorzien voor het zwemmen …

Voor Wim zou het alvast een zware dobber worden omdat er tijdens de verbouwingen onvoldoende tijd was om te kunnen trainen. Wim is dan ook wel goed in zijn wijdstrijden uitkiezen om dan net La roche te kiezen …. No pain no game?? Na de Haussire te beklimmen merkten we zaterdag al op dat het zondag serieus lastig zou worden. We deden daarom zaterdag niet heel het parcours en keerden wat vroeger terug huiswaarts om nog met de kindjes naar de kermis in La Roche te gaan.

Zondagochtend stonden Wim en ik vroeg op en reden naar de start. We moesten in waves van 15 personen starten met 1 minuut tussen, dit om te vermijden dat er een massastart zou zijn. Wij vertrokken in de 3de wave samen met Argon 18 verdeler Yvan. Ik besloot in de eerste klim snel mijn eigen tempo te gaan rijden. Dit voelde meteen goed aan. Op het eerste snelle tussenstuk merkte ik echter dat ik geen normale tijdrijder ben zoals vele andere triathleten. Deze  kwamen mij precies langs overal voorbij. Ik panikeerde niet want er moest veel geklommen worden en de wedstrijd duurde nog lang. Ondertussen kwam ik in mijn ritme en reed ik goed door op de klimmen. De tussenstukken reed ik mijn eigen tempo, maar daar kwam ik toch vaak tekort. Over het algemeen had ik een goed gevoel op de fiets.

Ik vermoedde om ergens in de top 20 de wissel te zijn ingedoken, maar door de verschillende starturen was dit tijdens de wedstrijd moeilijk in te schatten. Maar nu kwam de volgende vraag : Hoe gaan mijn benen reageren op het lopen? Wonder boven wonder lukte dit erg aardig. Ik kon een stevig tempo lopen en dit blijven aanhouden. Ik moest tijdens het lopen nog snel stoppen om te plassen en verloor hierdoor enkele seconden.

Ik kwam realtief fris aan de aankomst en heb hierdoor mijn doel bereikt. Ik wilde graag een goede uitslag en vooral bijleren met het oog naar de ½ triathlon in Stein. Ik fietste relatief behouden zodat ik fris kon lopen. Ik kon zo nog de snelste looptijd neerzetten maar daar koop je natuurlijk niets mee.

Wim zette aardig door maar door het gebrek aan voldoende training zakte hij volledig weg en kreeg te kampen met hevige krampen. Zoals we Wim kennen, zette hij door en deed zijn triathlon uit. Dit wel niet met de tijden zoals vroeger maar er komen nog wel eens betere tijden. Belangrijker was dat Wiwo erbij was in LaRoche en we beide de finsh haalden!

Uitslag : http://chronorace.blob.core.windows.net/files/9361.pdf

Wouter algemeen 15de en 13 SEH

Wim algemeen 252ste en 142 SEH

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *