Cyco Team op verschillende fronten aan de slag !

Dit weekend stond Ramses aan de start van de 1/4 triathlon in Lille. Wouter startte als zwemmer in de trio reeks in de 1/4 triathlon in Lille. Dimitri reed de open reeks in de UCI Roc  D’ Ardenne marathon.

Triathlon Lille

Met de ¼ triatlon in Lille stond de eerste échte wedstrijd op het programma voor dit seizoen. Ik vertrok met vertrouwen maar je bent toch altijd wat nerveus aan de start. Het is een wedstrijd die me ligt en wou hier ook nu goed presteren.

Er was wat twijfel of het zwemmen zou doorgaan maar de thermometer gaf 14,6°C aan dus dat was OK.

Ik zette me op de 1ste rij dat ik goed kon vertrekken in het water en dit verliep vrij goed. Bij de kopgroep zwemmen zal er voor mij jammer genoeg nooit inzitten dus is het hier altijd proberen schade te beperken J. Dit lukte vrij goed en uiteindelijk had ik na een dikke 14’ de kilometer zwemmen afgehandeld. De wissel op de fiets kon beter want ik had mijn schoenen blijkbaar niet genoeg open gezet. Eens op de fiets probeerde ik het tempo hoog genoeg te houden en draaide vrijwel constant ronde 40km/h. Ik maakte hier en daar een plaatsje goed met het fietsen maar zeker niet extreem veel. We hadden wel een goede groep waar we met 3 telkens iemand op kop lieten rijden en de andere 2 respecteerden de 10m afstand. Ik kwam met een 5-tal atleten de wisselzone binnen dus wist dat een snelle wissel me meteen heel wat plaatsen kon doen opschuiven.

In Lille is het steeds een lastig loopparcours met zand, heuveltjes en draaien en keren. De 1ste loopronde was voor mij even tanden bijten om het tempo aan te houden maar rondes 2 t.e.m. 4 ging het zeker niet slechter en ik maakte tijdens het lopen verschillende plaatsen goed. Uiteindelijk ben ik op een mooie 13de plaats gefinished van +/- 240 deelnemers. Een leuk gevoel en een beloning voor de lange trainingsperiode die we als triatleten hebben in de winter. Het was zeker een boost naar volgend weekend toe waar de ¼ triatlon van Geel gepland staat. In principe kom ik daar in een nog sterker deelnemersveld terecht dus zal ik daar met een top20 al héél tevreden zijn. (Verslag Ramses)

Wouter nam de week na zijn marathon niet teveel hooi op zijn vork en zwom in de trio triathlon. Jan De Henau fietste sterk en Bart Van Looveren sloot af met een sterk loopnummer. We wonnen de wedstrijd maar met weinig tegenstand waren we er niet erg trots op.

http://www.bibtiming.be/site/04-05-2014-trille-14-triatlon

Roc d’Ardenne:

Na enkele weken goed getraind te hebben, was het eens tijd om de benen te testen in een Ardense marathon, met name de Roc d’Ardenne.
Het weer zat goed en het beloofde een mooie dag te worden.

Goed op tijd aangekomen in Houffalize. Zo heb ik de tijd om rustig mijn nummer af te halen voor de 81km van de Roc d’Ardenne
Hier een vlotte bediening en al een eerste pluspuntje voor de organisatie.
Nadien naar de start, maar oei, ik ben verre van de eerste, er staat al een pak volk te wachten.

9u45, pang, het startschot voor mijn reeks. Van voorbijsteken is er in het begin niet veel sprake, het pak neemt de volledige weg in beslag.

Goed, dan maar mijn tijd afwachten en voorbij steken waar het kan. Na een uur gereden te hebben kom ik meer en meer alleen te zitten en kan ik vlot mijn eigen tempo rijden.

Het gaat goed, ik ontwikkel een goed tempo en verteer de hellingen vlot.
De bevoorrading is perfect voor mij, de drinkbus wordt in enkele seconden bijgevuld zodoende dat ik hier niet veel tijd verspeel.

Na 50km komen ook de deelnemers van de halve marathon op hetzelfde parkoers. Verdorie, dat wordt weer aanschuiven, is mijn eerste reactie.

Maar gelukkig valt dit goed mee en kan ik meestal vlot voorbijsteken.
Na iets meer dan 4uur kom ik over de meet, wat overeen komt met een 24ste plaats in de Open marathon. Missie geslaagd!

Aan de aankomst heerst er ook een gezellige sfeer, een beetje vergelijkbaar met het andere mooie evenement, de Roc d’Azur.

Het is de  eerste keer dat de Roc d’Ardenne hier georganiseerd wordt, maar het is direct een mooi evenement geworden en de organisatie heeft zijn huiswerk prima gedaan. ( Verslag Dimitri)

http://prod.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=243352846991365&mode=large&IdClassement=10393

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *