1/4 triathlon Geel

Ramses en Wouter stonden dit weekend aan de start van de sterk bezette 1/4 triathlon in Geel. Hieronder kan je hun verslag lezen.

Verslag Rames:

Na een goede wedstrijd in Lille vorig weekend vertrok ik met een gezonde ambitie naar Geel. Er is algemeen geweten dat Geel een van de beter bezette triatlons in het seizoen is dus wist ik dat een top20 niet makkelijk zou zijn.

Het weer zag er niet al te best uit, voor de start gingen de hemelsluizen open en bleef het enorm hard waaien. Samen met Wouter vertrokken we naar de zwemstart.

Ik lag mee vooraan en was vrij goed weg voor de 1km zwemmen en kwam met een 22ste tijd, voor mijn doen, goed het water uit. Ik probeerde snel te wisselen maar kreeg de wetsuit niet snel genoeg naar mijn zin in de zak.

Uiteindelijk vertrokken voor 40km wind- en regenfietsen. Het draaide bij mij écht niet op de fiets en werd verschillende malen voorbijgestoken, iets wat me tijdens de fietsproef niet vaak overkomt. Toch niet zo veel atleten. Ik maakte ook nog wel een aantal plaatsen goed maar toch was dit niet goed voor de moraal. Hoe langer het fietsen duurde, hoe meer ik me op het lopen begon te concentreren. Eens dicht bij de wisselzone wou ik mij al uit mijn fietsschoenen doen op de fiets maar dit ging niet door mijn handen die helemaal verkleumd waren. Dan volgde er een resem van missers/tegenslagen: fietsschoenen niet uit krijgen, loopschoenen niet aan krijgen, helm niet los kunnen maken en ook nog aan de verkeerde kant van de wisselzone binnengekomen. Ik denk dat ik hiermee zeker ¾ minuut heb verspeeld. Eens ik dan toch kon vertrekken voor de laatste 10km lopen kwam ik meteen Wouter tegen! We vertrokken samen en ik wou écht nog een goede loopproef doen om alsnog met een redelijk gevoel aan te komen. Ik probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en heb samen met Wouter de 10km afgelegd. We hebben hier nog wel een 4-5 plaatsen goed gemaakt. Uiteindelijk finishten ik en Wouter als 24ste en 25ste in deze sterk bezette triatlon.

Voor mezelf was het een gemengd gevoel. Echt tevreden ben ik niet helemaal met deze wedstrijd vooral door mijn zwakke fietsproef en wissels. Anderzijds valt het allemaal een beetje te relativeren door o.a. de weersomstandigheden, al zijn die voor iedereen hetzelfde en dit was ook mijn 3de week op rij een wedstrijd. Ik krijg nu een recuperatieweek om daarna nog 5 weken hard te werken naar de ½ van Stein. Dit is mijn eerste hoofddoel dit seizoen, samen met Eupen en Deinze in augustus (beiden ook ½ triatlons). In Stein vind ik weer Wouter terug en kunnen we elkaar misschien weer wat helpen. Een speciale vermelding toch aan Marijke, mijn moeder die toch heel de wedstrijd me goed begeleid heeft in dit hondenweer en dat nog wel op de officieuze moederkesdag.

Verslag Wouter:

Afgelopen week ben ik een hele week niet goed geweest. Trainen lukte niet en veel slapen was de boodschap. Even maakte ik mij enorm veel zorgen voor een weerbots van de marathon, maar na controle bleek dat mijn bloedwaarden in orde waren. Zaterdag heb ik even de benen kunnen testen en daar hield ik een deftig gevoel aan over. Ik besloot te starten op de ¼ non drafting triathlon in Geel.

Zaterdag regende het de hele dag enorm hard. Zondag zou een beetje beter worden maar er zou meer wind zijn. Zondag in de voormiddag heb ik (vermoedelijk net als vele andere thriathleten) de buienrader grondig bekeken, maar hij bleek verkeerd!! Gelukkig kon ik nog droog een ronde gaan verkennen, want het was mentaal erg belangrijk dat ik de omloop een beetje kende. Bij het plaatsen van de fiets in de wissel begon het vreselijk te regenen, de wedstrijd was nog niet eens begonnen. Waar we allen voor vreesden, zou gebeuren want het zou een natte triathlon worden bij koude temperaturen. Dit is niet echt mijn ding!

Samen met ploegmaat Ramses dook ik in het water, we besloten we elk onze eigen wedstrijd te doen. Bij de start kreeg ik al meteen een voet op mijn bril waardoor ik even moest bekomen. Ik kwam precies niet meer in mijn ritme en had het lastig tijdens het zwemmen. Dit zou nadien ook blijken uit mijn erg zwakke zwemtijd. Aangezien ik vorige week in Lille wel goed had gezwommen, maakte ik me hierbij niet echt zorgen. Eens uit het water gekomen maakte ik een snelle wissel. Ik wist dat ik niet goed had gezwommen dus ik moest vol doorfietsen. Ik fietste mijn tempo en kon daardoor best veel volk inhalen. Ik moest alles alleen doen want een beetje hulp van iemand of een groep zat er niet echt in. Het opspattende water deed me bijna dwingen tot opgave met onderkoeling. Maar ik nam de raad op van mijn schoonbroer Wim, hij zei me op voorhand om bij koude zo hard mogelijk te fietsen zodat ik het toch iets warmer zou krijgen. Bij het inrijden van de wissel had ik moeite om mijn schoenen aan te doen en verloor hierdoor best veel tijd. Omdat het voor iedereen even koud was, was ik niet de enige met dit probleem.

Bij het uitlopen van de wissel kwam ik teammaat Ramses tegen. Op gevoelloze voeten lopen was nieuw voor mij, het deed erg veel pijn. Door het weinige gevoel in mijn benen was het vreemd lopen en kwam ik precies niet in mijn ritme. Ramses liep wat verder weg maar ik nam al snel het besluit hem toch maar te proberen te volgen, alleen lopen zou nog moeilijker zijn. Ramses liep een goede race en zoals echte teammates bleven we heel de tijd samen. Mijn behoorlijke looptijd heb ik dan ook te danken aan Ramses ! We eindigen samen op de 24ste en 25ste plaats.

Op zich ben ik hier tevreden mee want ik deed nog nooit mee aan een ¼ triathlon. Mijn zwemmen was echt heel slecht maar daar zullen we nog extra aan moeten werken.

http://vtdl.triathlon.be/wp-content/uploads/2014/05/11052014-geel.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *