20km Brussel

Naar goede oude gewoonte, deed ik ook dit jaar mee aan de 20km van Brussel. Met NorthgateArinso zouden we dit jaar lopen voor Artsen zonder grenzen. Een extra motivatie om een goede prestatie neer te zetten.

 

Voor de allereerste keer ben ik eens goe dop tijd in de startbox gaan staan. Hierdoor kon ik op mijn gemak opwarmen en me op tijd vooraan in de box zetten. Bij de start was er het nodige gewriemel en moest ik weer wat duw en trekwerk doen om de eeuwige onnozelaars, die altijd vooraan starten maar achteraan eindigen, te passeren.

Ik had me voorgenomen om 3:45/km te starten en dan zou ik in 1:15:00 aankomen. Al gauw merkte ik dat mijn doel nog iets te hooggegrepen was en stilaan verloor ik terrein. Ook had ik wat last van mijn maag, die me verhinderde soepel te lopen. Vanaf km 15 begon ik het echt te voelen. De spanjaard die naast me liep blijkbaar ook aan zijn gevloek te horen šŸ˜‰ De laatste kilometers waren weer een hel en mijn tempo zakte zienderogen. Ā De fininsh haalde ik in 1:18:09.

Doelstelling niet gehaald dus. We gaan nu wel aan hetzelfde schema door om er volgend jaar wel helemaal klaar voor te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *