1/2 triathlon Stein

Na de sprint in Zeebrugge heb ik 2 héél drukke weken gehad met veel werk voor school en in ons toekomstig huis en heb ik beduidend minder trainingsuren gehad. Toch vertrok ik met het goede gevoel vanuit Zeebrugge en vertrouwen. Ik had mezelf een top20 voorgenomen.

Het was leuk om samen met teammaat Wouter alles te kunnen doen van inschrijving tot materiaal klaarzetten en de race nog een beetje overlopen. Eens in het water wou ik mezelf een goed zwemtempo opleggen. Dit bleek ook vrij goed te lukken. Bij het ingaan van de 2de zwemronde dook ik het water in maar verschoof mijn bril een beetje waardoor ik een hele ronde met water in de zwembril gezwommen had. Uiteindelijk als 32ste ben ik uit het water gekomen.  Op de fiets was het voor mij de 1ste ronde vooral verkennen al had ik een goed gevoel en kon ik het tempo strak houden. Enkel op de hellingen had ik me verkeken. Ik wist dat ik de volgende rondes iets kleiner moest schakelen. Ik bleek na 1 fietsronde opgeschoven te zijn naar een 28ste plaats. Het enige waar ik me aan ergerde was dat er enorm veel gestayerd ‘mocht’ worden, terwijl dit toch een lange afstandswedstrijd is??? Vanaf het 2de deel van de fietsproef ging het bij mij moeizamer. Ik voelde ook dat ik het moeilijker had om mijn tempo hoog te houden maar ik beet door. Wel met de loopproef in het achterhoofd.

Eens gewisseld begon mijn marteling. Ik probeerde ook hier het tempo strak te houden maar voelde snel dat ik mezelf aan het voorbijlopen was. Ik liep aanvankelijk naar een 24ste plaats maar het draaide vierkant. Ik zag ondertussen Wouter vliegen in de andere richting. Zelf werd ik voorbijgestoken, stak ik anderen voorbij en had geen idee van plaats meer. Op het einde van de laatste ronde heb ik er nog alles aan gedaan om binnen de 4u30’ te blijven en maakte ik nog wat plaatsen goed waardoor ik als 24ste binnenkwam in 4u25’.

Voor mezelf was het een kleine teleurstelling hoewel ik het wel kan plaatsen met mijn werk in het huis en op school de afgelopen weken..

Nu komt er vakantie aan en valt de school weg zodat ik richting Eupen nog wat kan bijtrainen. Ik zie het zeker zitten en zal er alles aan doen om daar een sterke prestatie neer te zetten. Over 4 weken ga ik van start op de ¼ in Kapellen op den Bos. Een niet-stayer wedstrijd waar ik voor een top15 plaats wil strijden.

Ik heb Wouter van dichtbij gezien en hij zit héél goed momenteel en zal met een gerust hart naar Zurich kunnen vertrekken! (Verslag Ramses )

Zondag stond ik aan de start van de ½ triathlon in Stein. Vorig jaar deed ik daar mijn eerste ½ triathlon, dit jaar was het mijn laaste wedstrijd voor mijn Ironman in Zurich. Spijtig genoeg was het een nieuw fiets- en loopparocurs waardoor het moeilijk was te vergelijken met vorig jaar.

Samen met ploegmaat Ramses zetten we onze fietsen klaar in de wisselzone. Onder een stralende zon konden we om 10u starten voor 2 lussen van 900meter zwemmen. Ik nam me voor om niet te snel te zwemmen en vooral in de voeten te zwemmen. Dit lukte aardig en zo kon ik het zwemmen zonder al te veel problemen overleven.

Na een snelle wissel kon ik starten voor 3 fietstouren van 29km. Het parcours was een afwisseling van draaien en keren met lange golvende stukken met als toetje nog eens een paar lastige bergjes in de trend van de Amstel Gold race. Ik kon heel de tijd een goed tempo rijden en voelde me in een goed ritme. Tijdens het fietsen kon niemand me inhalen en reed ik naar een 20ste plaats. Het gevoel op de fiets was goed maar ik had schrik iets te diep te zijn geweest en dit te moeten bekopen in het lopen. Vooral de bergjes deden enorm veel pijn, dit door de omschakeling van grote power naar het kleine verzet.

Na weer een snelle wissel kon ik starten voor mijn halve marathon. Spijtig genoeg was de organisatie erg onduidelijk en wist ik niet goed hoeveel touren er moest gelopen worden. Je moet immers fysiek en mentaal kunnen indelen  en dit is zeer moeilijk als je niet kan inschatten hoeveel touren er gelopen moeten worden. Gelukkig kon ik een stevig tempo lopen en kende ik geen zwak moment. Ik kon mijn loopritme aanhouden en zo naar een mooie plaats lopen.

Ik ben erg tevreden met deze uitslag omdat ik voor de eerste keer voor de volle 100 % een halve triathlon kon doen zonder al te veel te moeten rekenen. Deze wedstrijd geeft mij veel vertrouwen voor mijn Ironman, binnen 1 maand. Hoewel de focus in Stein lag op een goede uitslag, ligt deze in Zurich vooral op het bereiken van de eindmeet.

Uitslag http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2014/jun/22/stein/index.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *